Kontaktirajte nas

Damir Rovis

Direktor

 

Well be d.o.o.

M:   ++385 98 274 116

E:    damir.rovis@hur.hr

52100 PULA, Splitska 12

HUR distributer za Hrvatsku

Iskustva korisnika

Medicinska rehabilitacija

“Narukvice su programirane od strane fizioterapeuta, a ekran digitalno čita narukvicu i prilagođava težinu pacijentovom individualnom programu vježbi. Sve je potpuno automatizirano, kaže Brita Eriksson de Franco-Cereceda, specijalist fizioterapeut i voditelj jedinice u Nova Karolinska.

Odlučujući čimbenik u vezi s opremom za vježbanje je upravo to što HUR oprema može prilagoditi otpor na 100 grama, kaže dalje Brita Eriksson. Oprema štedi vrijeme našim fizioterapeutima, koji ne moraju ručno podešavati strojeve za svakog pacijenta i svaki program vježbi.“

NOVA KAROLINSKA , Stockholm, HUR instalacija 2019

“Korisnici su u početku bili neodlučni jer je to bio novi i drugačiji način vođenja individualnih i grupnih vježbi. Međutim, čak su se sami korisnici iznenadili koliko su uživali u vježbanju. Imali smo nekoliko korisnika koji ranije nisu željeli vježbati, ali su započeli programe vježbanja i sada s njima nastavljaju. Korisnici su prihvatili HUR opremu, a što je najvažnije imaju uvid u svoj napredak. Našim se terapeutima sviđa mogućnost da progresivno opterećuju korisnike, a naročito da na objektivan i kontroliran način prate različite skupine mišića, osobito donjih ekstremiteta. Računalni program i široki raspon opreme koja obuhvaća sve skupine mišića pružaju veću kontrolu i individualizaciju grupnih vježbi uz manje ljudskih resursa. “

Montefiori – dom za seniore, Australija

Starije osobe

Maj, 90 godina, redovito vježba

Eva, 86 godina, redovito vježba, zamjena lijevog kuka

„Odabrali smo HUR opremu jer je tiha, zauzima malo prostora i ne izgleda kao standardna oprema za vježbanje. Prosječna starost korisnika u rehabilitacijskom centru je 80 godina. Prema našem iskustvu oprema se pokazala vrlo učinkovitom. Pacijenti koji su mogli hodati sada hodaju još brže, a nekoliko njih koju su došli u invalidskim kolicima otišli su odavde hodajući.”

Naoki Inoue, direktor

Taijukai – rehabilitacijski centar za seniore, Japan

Edukacija i istraživanje

Prema Malinenu, skraćivanje razdoblja rehabilitacije za 50% postalo je moguće zahvaljujući prednostima velikog centra izvrsnosti. Bolnica Siilainen ima adekvatne resurse za njegu i velik broj pacijenata, što omogućuje pružanje prave vrste rehabilitacije za sve. "Uspješna rehabilitacija također zahtijeva visokokvalitetnu opremu", kaže Malinen. "U Siun Sote županiji HUR rješenja za vježbanje koriste se na svim razinama skrbi: od rehabilitacije u akutnoj fazi do ambulantnog vježbanja starijih osoba."

U bolnici u Siilainenu, jednostavnost korištenja bila je glavni kriterij za odabir opreme za vježbanje, ali voditelj rehabilitacije vrlo je zadovoljan lakoći sjedanja i izlaska strojeva te efikasnosti rehabilitacije za pacijente u invalidskim kolicima. 
 

Siilainen Rehabilitation Center Finska, Jussi Malinen - Rehabilitation Manager 

Edukacija i istraživanje

“Pomoću HUR opreme možete napraviti detaljnu analizu. Ona vam ukazuje gdje imate neuravnoteženosti i gdje kompenzirate, te kvantificira i prati sve, tako da možete raditi i istraživanja.“

Profesor Ken Baldwin

Health and rehab centre, Florida, USA

Osobe u invalidskim kolicima Easy Access Line

"HUR opremu za vježbanje koriste osobe s oštećenjem leđne moždine ili mozga, kao posljedice traume ili bolesti. HUR-ova linija Easy access razvijena je u suradnji s nama, tako da je očigledna odluka za nas da instaliramo HUR opremu kada je objekt obnovljen 2002."

Harri Ahtee, viši instruktor u Validiji

Validia Rehabilitation Centre - Helsinki, Finska